Граничници и трејлери за књиге

поставио/ла Сл. Јурић 29.08.2015. 21:39   [ Ажурирао/ла 17.09.2015. 14:52 Весна Гошовић ]
У оквиру обележавања Дана школе ОШ "Свети Сава" из Бачке Паланке 10. маја 2013. године организовали смо активност за све ученике, чланове Клуба читалаца: млађи ученици су правили граничнике за књиге, старији су правили трејлере за омиљене књиге које желе да препоруче осталима.
За преглед у пуном режиму кликни на сваку сликуОд кућица са вратима и цветова 
до веза и калиграфских слова

Учитељице Д. Менчик, Ј. Васојевић, С. Чулић, О. Самарџић, А. Дамјанов, Б. Радовановић са ученицима , љубитељима лепе речи, правиле су обележиваче за књиге. Радило су групама , сходно могућностима деце.
Ученици првог разреда су украшавали обележиваче фломастерима, шарама и цртежима карактеристичним за осмогодишњаке. Ученици другог разреда оживели су своје радове користећи вез и колаж технику, мотивисани садржајима прочитаних књига. Ученици трећег разреда  служили су се комбинованом техником и различитим материјалима, те стварали мотиве из свакодневног живота на својим обележивачима.
Озбиљно су приступили раду ученици четвртог разреда, који су калиграфским шарама, тушем и пером, цртали необичне мотиве, додавали светлуцаве украсе и створили изузетно лепе радове. 

У недељи посвећеној Дану школе, тачније 14. маја 2014. године, чланови Клуба читалаца, ученици петог и шестог разреда израђивали су трејелере за књиге у алату Фото-прича (Photo Story). Први и најважнији корак  био је избор омиљене књиге, затим цртање сцена из књига, насловних стране и осмишљавање пратећег текста. Сав тај материјал ученици су обрадили  у програму и направили фото-приче.

Уживајте  у радовима!Comments