Мало добре воље да нам буде боље

поставио/ла Сл. Јурић 30.08.2015. 14:21   [ Ажурирао/ла 30.08.2015. 14:22 Славица Јурић ]
На Светски дан поште 9. октобра 2014. чланови Клуба читалаца ОШ "Свети Сава" кренули су у најављену посету пошти, без икаквог плана, надајући се да поштански службеници имају некакав план за овакве прилике будући да их школе посећују. Мало смо се преварили у тим очекивањима, али је посета ипак била занимљива.
Тридесетак ученика од 5. до 8. разреда, чланова Клуба читалаца, први пу је ушло на службени улаз поште. Упознали су физички простор канцеларија које не видимо, међу којима је највише интерсовања изазвала поштарска просторија. Сваки поштар ту има свој део и мапу из које се види ко у који кварт града иде. Пеђа је уграбио прилику да се цса својим поштаром загрљен фотографише. 
Шалтери за рад са странкама су били већ познати јер се и са оне стране види све будући да су у стаклу. Ипак, било је необично гледати са друге стране стакла. 
Контролор поште отворио је за мале посетиоце свој сеф и показао колекцију поштанских маркица,па и неке ванредне врло скупоцене колекције које се штампају за филатеристе и за посебне прилике и јубилеје. 
На доласку смо нашим домаћинима донели поклон: монографију школе и цртеже ученика III 1 одељења учитељице Јасмине Васојевић. Примили су поклон, а ми смо на одласку добили корисна упутства о томе како се поједини поштански обрасци попуњавају. То је и најкорисније сазнање за нас јер ће нам користити не само за даље активности у Клубу када се будемо бавили писмом као књижевном формом, него и за завршни испит где све чешће има питања које захтевају функционална, животна знања, као на пример попуњавање телеграма, адресирање писма или пакета.

Посета пошти


Comments