Новости‎ > ‎

Почињемо

поставио/ла Славица Јурић 11.10.2014. 01:39   [ Ажурирао/ла 30.07.2015. 08:00 Сл. Јурић ]
Драги млади читаоци, 
Клуб читалаца за 2014/ 15. годину почиње са радом мало касније ове године због селидбе ресурса са блога на овај веб-сајт. У Дечијој недељи Клуб је почео с радом, иако још није све пресељено, али ви већ читате и то је најважније. Ево како је почео.
               Није све у снази...

 Има нешто и у величини! Ученици млађег узраста од 2. до 4. разреда у петак, 10. октобра започели су маштаонице - радионице критичког читања и размишљања о књизи Диносауруси. У складу са величином ових чудесних животиња и њихова група је ооооогромна. На првом сусрету једва су стали сви у библиотеку, па ће их учитељице Драгана и Оливера поделити бар у две групе. Они ће се састајати петком цео октобар, а њихова дружења укључују и посету изложбу макета диносауруса у Београду. 
Срећан рад и поштујте правило које смо увели ове године: сваки члан Клуба мора и да води читалачки дневник, не само да паметно размишља и ствара, као што је могло протекле године. 
Пошаљи ми писмо

Ученици старијег узраста почели су своје ствараонице у четвртак, 9. октобра,  на
Светски дан 
поште посетом паланачкој пошти јер ће се они бавити писмом као књижевном формом. Њих није било тако много као млађих ученика, али су упознали своје поштаре. 
Други сусрет испланиран је у среду, 15. октобра. На њему ће размотрити материјале добијене у пошти, каквих све писама има, упознати се и пријавити на своје читалачке дневнике и добити упутства за самосталан и тимски рад у својој јединственој ствараоници. 
Да подсетимо, они имају тематске блокове читања и писања посвећене једној теми, али различите књиге за сваки разред. Први тематски блок су писма.

Comments