Чији си ти комадић

Комадић који недостаје

Акција "Комадић који недостаје " је осмишљена са циљем да заступа права детета на квалитетно и  праведно образовање. А где бисмо започели овако хуману акцију ако не у Клубу читалаца.. У акцији су  учествовали ученици ОШ "Свети Сава", чланови Клуба читалаца, I3 и II3 одељења и  другари из ОШ " Херој Пинки". Откривали смо лепоту различитости, сазнали смо шта нас  може чинити срећним , научили смо да препознамо и превазиђемо стереотипе, кроз игру смо оснаживали једни друге правећи заједничке плакате и пишући поруке подршке  једни другима. Радили смо на књизи и гледали представу Комадић који недостаје и схватили смо  да  је свет састављен од комадића и да је свако од нас драгоцен комадић који свет чини лепшим и богатији. Посадили смо дрво пријатељства које ћемо чувати и неговати. Уживали смо у раду и слободном изражавање својих мисли, осећања, потреба, као и пажљивом слушању других. Посебно нам је важно што смо научили да сви имамо исте потребе и да свако, без обзира на могућности, може дати свој допринос у заједничком раду.Ученици ОШ " Свети Сава" и ОШ" Херој Пинки"су се дружили и откривали лепоте различитости непуна три месеца. Сваке недеље њихове наставнице су организовале радионице на којима су се они упознали и зближили кроз игру и заједнички рад.Гостовали смо једни код других и показали какви домаћини умеју да буду. На крају сваке радионице освежили би се, засладили и разишли уз поздраве и питања када ћемо се опет дружити.Ове фотографије сведоче о нашим сазнањима о лепотама различитости, о томе како задовољити потребе у друштву различитих , на који начин превазићи стереотипе, како од књижевног деле настаје позоришна представа, како се снаћи у позоришту и обогаћује ли нас различитост.


Комадић који недостаје - из рада


Били смо у Позоришту младих у Новом Саду 16. априла и гледали представу „Комадић који недостаје“. Деца су у позоришту примењивала стечена знања и помагали једни другима да се снађу. Након представе обратили су им се глумци и запослени у позоришту и са њима разговарали.Посетили смо Дунавски парк и прошетали се до Мекдоналдса. Тамо су деца добила на поклон пакете са играчком и храном. То је за њих било изненађење, које је изазвало одушевљење и велику радост.

Комадић - како смо се дружили


..

Организовали смо трибину " Комадић који недостаје". Трибини су присуствовали просветни радници из наше општине, родитељи деце која су учествовала у овој акцији, представници локалне заједнице и медија, а почасни гост трибине била је представница МП Злата Јовић.Присутне је поздравио Петар Петрић, председник УПРБП Слово, и говорио о сарадњи нашег удружења и ЦИПа. Драгана Менчик и Бранка Радовановић су причале о циљевима  акције, реализацији и радионицама које су са децом рађене.Излагање су пропратиле припремљеном ПП презентацијом. Маја Милићевић и Маја Радојевић су причале о искуствима ученика, јер су их углавном  оне и посматрале . Посебно су истакле значај овакве сарадње за децу којој је потребна подршка у развоју. Злата Јовић, саветница МП, се обратила присутнима и говорила о значају оваквог рада и вишеструкој добити за сву децу, те потреби да се то настави. У дискусију се укључило неколико родитеља  и изразило задовољство што су њихова деца учествовала у овој акцији.

Комадић који недостаје


..

Потрага за комадићима

..

SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser
ċ

Прикажи
  13.05.2015. 14:05 Бранка Радовановић
ĉ
Прикажи Преузми
  38 k в. 1 13.05.2015. 15:19 Драгана Менчик
Comments