3. разред‎ > ‎

Апсолутно ја, Клариса Бин

Лорен Чајлд: Апсолутно ја - Клариса Бин
Београд, Бели пут, 2006.

О аутору и делу

Клариса Бин је раздрагана, весела и враголаста девојчица, треће дете по реду у породици. После ње родио се и брат Минал Крикет и она мисли да је права штета што су га добили јер он увек  све поквари. У школи јој на живце иде Грејс Грапело, а посебно је нервира госпођа Вилбертон са њеним „крештавим гушчијим гласом“. Омиљено место јој је плакар у којем можеш бити сам са собом и читати књиге до миле воље. Омиљени лик јој је Руби Ретфорд, једанаестогодишња девојчица,  која нема ни браће ни сестара и стално јој се дешавају неке пустоловине.

Радња приче почиње да се развија кад им учитељица да задатак да направе пројекат о књизи, и кад она и њена другарица Бети Муди пожеле да победе.


Задаци уз књигу

1.ниво

Зашто је Клариса Бин највише волела да чита у плакару? Какве књиге је највише волела? У чему је уживала? Шта ти се допада, а шта не допада у њеној породици? 

2. ниво

Наведи и објасни узрок необичним појавама које су се почеле дешавати кад су Клариса и њена другарица одлучиле да напишу књигу инспирисане детективком Руби Редфорд.  


3. ниво

  • Замисли да си графички уредник и да ти је задатак да осмислиш насловну страну за књигу коју су написале Клариса Бин и њена другарица. Замоли учитељицу да ти помогне да скенираш и поставиш своје идејно решење.
  • Направи критеријум на основу којег ће  жири процењивати приспеле радове и одабрати најбољу књигу.

Comments